تاریخ : یکشنبه 4 تیر 1391
نویسنده : مهدی
پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج یک بررسی جدید نشان داده است کودکانی که در شهرها زندگی می کنند بیشتر از کودکان روستایی مستعد ابتلا به آلرژی های غذایی هستند.به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، آلرژی‌ غذایی‌ عبارت‌ است‌ از واکنش‌ بیش‌ از اندازه‌ ی دستگاه‌ ایمنی‌ به‌ برخی‌ غذاها یا موادی‌ که‌ معمولاً بی‌خطرند. علایم‌ ممکن‌ است‌ در عرض‌ چند دقیقه‌ یا ۲ساعت‌ پس‌ از خوردن‌ آن‌ غذای‌ به‌ خصوص‌ بروز کنند. در بعضی‌ موارد، امکان‌ دارد علایم‌ ۲-۱روز بعد نیز ظاهر نشوند.متخصصان در این بررسی، اطلاعات پزشکی مربوط به بیش از ۳۸ هزار کودک در نواحی مختلف آمریکا را مورد ارزیابی قرار داده و دریافتند که ۹،۸ درصد از کودکان شهری مبتلا به آلرژی هایی غذایی می شوند در حالی که این آمار در بین کودکان روستایی ۶،۲ درصد برآورد شده است.این مطالعات نشان داد که کودکان شهری تقریبا دو برابر بیشتر از کودکان روستایی در معرض ابتلا به آلرژی بادام زمینی و بیش از دو برابر در معرض آلرژی به صدف های خوراکی هستند.این ارزیابی نشان داد آلرژی های غذایی به همین نسبت بسته به محل زندگی کودکان، تشدید می شود و همچنین نزدیک به ۴۰ درصد از کودکان مبتلا به آلرژی غذایی که در این مطالعه حضور داشتند مواردی از واکنش های شدید و تهدید کننده آلرژیک به نوعی غذای خاص را تجربه کرده بودند. معمولترین علائم واکنش های خطرناک آلرژی غذایی شامل دشواری در تنفس، ایجاد تورم در گلو و افت فشار خون هستند.بنا براین گزارش، چند ایالت در آمریکا که بیشترین نرخ بروز آلرژی های غذایی در کودکان را دارند شامل نوادا، فلوریدا، جورجیا، آلاسکا، نیوجرسی، دلاور، مری لند و منطقه کلمبیا هستند.دکتر روچی گوپتا، استادیار طب اطفال در دانشکده پزشکی فین برگ دانشگاه نورت وسترن در بیانیه ای خاطرنشان کرد: ما برای اولین بار در این مطالعه متوجه شدیم که افزایش تراکم جمعیتی با تشدید خطر بروز آلژری های غذایی مرتبط است. به این ترتیب می توان نتیجه گرفت که محیط زندگی تاثیر قابل توجهی روی بروز آلرژی های غذایی دارد همین روال در مورد بیماریهای مرتبط با آلرژی نظیر آسم نیز مشاهده شده است
.مشروح این گزارش در مجله ” طب بالینی اطفال ” منتشر خواهد شد.



آخرین مطالب